UPDATE: De inschrijving voor de Speeddates is inmiddels gesloten. Geselecteerde makers krijgen binnenkort bericht.

Brabantse filmmakers opgelet! Dit jaar introduceren we een nieuw onderdeel op het Tilburgs Film Festival: Speeddates. Talentvolle filmmakers uit Noord-Brabant krijgen de kans om een nieuw filmproject te presenteren aan professionals uit de film- en televisiewereld. In 1 op 1 gesprekken van 15 minuten kun je jezelf en je filmproject presenteren. Een netwerksessie die belangrijke feedback oplevert voor je project en wie weet leg je de basis voor een mooie samenwerking! Aanwezig zijn o.a. het Nederlands Film Fonds, VPRO Dorst, Cinecrowd, Kunstloc Brabant en De Ontmoeting.

De Speeddates zullen plaatsvinden op zaterdag 25 mei, van 11.00 tot 13.00 bij bioscoop Cinecitta in Tilburg. Kosten voor de deelname aan de Speeddates - indien je wordt geselecteerd - bedragen 10 euro. Geselecteerde makers ontvangen tijdens de uitslag hier meer informatie over.

Uit alle inzendingen worden 6 makers geselecteerd. Bij de selectie wordt gelet op de kwaliteit en haalbaarheid van de filmplannen. Ook wordt gelet op de eerder gemaakte films van de maker. De uitslag zal in de loop van april bekendgemaakt worden. Over de uitslag kan verder niet worden gecorrespondeerd of gediscussieerd.

De vereisten voor deelname zijn als volgt:

  • Je bent afkomstig uit of woont in Noord-Brabant en bent tussen de 20 en 45 jaar oud
  • Relevante ervaring als filmmaker (portfolio met eerder werk, afgestudeerd of studerend aan een filmopleiding of autodidact)
  • Gespecialiseerd richting regie/scenario
  • Je hebt een filmplan voor een korte film, tussen de 5 en 15 minuten. Fictie, docu of animatie.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@tilburgsfilmfestival.nl onder vermelding van Speeddates. De deadline voor aanmeldingen is vrijdag 1 maart.

Stuur in de bijlagen van je aanmelding de volgende informatie als PDF-bestanden mee (max. 2mb):

  • Filmplan op maximaal twee A4'tjes, bestaande uit een synopsis en een korte motivatie waarom je de film wilt maken
  • CV met een link naar eerder werk
  • Optioneel: een moodboard van je project

Heb je dus een mooi filmplan en voldoe je aan de voorwaarden? Grijp dan nu je kans en stuur je filmplan in!