TILBURG – Na twee succesvolle edities van het Tilburgs Film Festival zal het festival in 2020 een nieuwe weg inslaan en verdergaan als het Zuidelijk Film Festival.

Update juli 2020: Het Zuidelijk Film Festival is vanwege het coronavirus COVID-19 in 2020 afgelast. Het festival zal plaats gaan vinden in mei 2021. Klik hier voor meer informatie.

In de nieuwe opzet komt er ook aandacht voor de andere zuidelijke provincies – Zeeland en Limburg – en Vlaanderen. Het festival heeft als voornaamste doel een brug te slaan tussen deze regio’s, met betrekking tot de filmcultuur en het vertonen van films.

HORIZON VERBREDEN

‘Om als festival te kunnen groeien, meer films te vertonen en een breder publiek aan te trekken, hebben we als festival besloten om voor een nieuwe opzet te kiezen,’ legt festivaldirecteur en filmmaker Jan van Gorkum uit. ‘Samenwerking met andere organisaties en festivals uit het zuiden is voor ons hierbij zeer belangrijk. We willen niet de wind bij anderen uit de zeilen nemen, maar elkaar juist opzoeken. Door samen te werken kunnen we een bijzonder podium bieden voor makers uit het zuiden van het land. Gezien we in Tilburg dicht bij de grens met België zitten, was het voor ons ook een logische stap om onze zuiderburen bij het festival te betrekken. De nieuwe opzet en naam vertegenwoordigen waar we voor staan en wat onze ambitie is.’

FILMS VAN VERHALENVERTELLERS

Het festival richt zich op film in de traditionele zin van het woord: films die bedoeld zijn voor het grote witte doek. Centraal staan narratieve korte films voor een breed publiek, met een duidelijke stempel van de maker. Makers die verhalenvertellers zijn en het publiek met hun werk doen verwonderen, ontroeren, vermaken en verbijsteren. Zowel fictiefilms, documentaires als animatiefilms worden vertoond in verrassende en afwisselende filmblokken.

Voor meer informatie over het festival: www.zuidelijkfilmfestival.nl