OPENINGSPROGRAMMA - ZATERDAG 26 MEI

14:00-15:00 - GROTE ZAAL - 12+

DE LAATSTE BRUGWACHTER
Regie: Lidi Toepoel
Fictie - Lengte: 05:42

De brugwachter van de Piushaven in Tilburg wil graag met pensioen gaan. Maar is er iemand die het van hem over wil nemen? Ondertussen probeert Daans moeder uit alle macht de eindjes aan elkaar te knopen, terwijl kleine Daan besluit het heft in eigen handen te nemen.

WHAT ELSE
Regie: Jelle van Meerendonk
Animatie - Lengte: 05:02

Iets doen waar je goed in bent, kan soms een standaard taak zijn. Ineens ben je het kwijt... En nu? Vraag het de barman, maar die maakt enkel koffie. Wat anders?

ANNA BELLA
Regie: Kevin Jochems
Fictie - Lengte: 07:53 - Nederlandse première

Detective Eddie Valentine wordt verliefd op de beeldschone jongedame Anna Bella White. Hij is bereid alles voor haar te doen, zelfs het plegen van een moord.

HANNAH
Regie: Leonie Schepers
Documentaire - Lengte: 11:34

Het leven na het afstuderen was een boeiende maar onzekere periode voor Hannah. Hannah studeerde cum laude af aan de Design Academy Eindhoven met haar project "Playing With Weapons" en kreeg in eerste instantie veel publiciteit met deze knuffelbommen. Maar wat doe je als die aandacht is weggeëbd?

EL PUENTE
Regie: Ruut van der Beele
Fictie - Lengte: 07:37 - Tilburgse première

Paultje, Marco en Karin runnen een kleine garage in Limburg. Ze hebben een rustig leven, totdat Paultje een onverwachts bezoek krijgt van een Spaanse danseres. Vanaf dan is niets meer hetzelfde en komt de relatie tussen het drietal behoorlijk onder druk te staan.

SPELLETJESAVOND
Regie: Jan van Gorkum
Fictie - Lengte: 15:00 - Tilburgse première

Liz ontmoet de ouders van haar nieuwe vriendje Pepijn tijdens de vaste spelletjesavond van zijn familie. Wat begint als een onschuldig spelletje, ontaardt voor Liz al snel in een nachtmerrie wanneer ze botst met Pepijns moeder Ingrid, die vastberaden is om het spel koste wat kost te winnen.