OPENINGSPROGRAMMA - VRIJDAG 24 MEI

19:00-21:00 - GROTE ZAAL - 12+

 OP UITNODIGING

BECKY BULLDOZER
Regie: Steffie Storms
Documentaire - Lengte: 26:44 - Tilburgse première

Becky Bulldozer gaat over een vrouw die haar kracht en zelfvertrouwen probeert terug te vinden in Roller Derby. Steffie heeft last van faalangst. Kritische stemmen spoken door haar hoofd. Met de transformatie naar haar Roller Derby-alter ego, wordt Steffie een andere vrouw. Becky Bulldozer werkt tegenstanders genadeloos tegen de grond.

DE GLOEIIGE
Regie: Justus van den Elsen
Fictie - Lengte 9:00 - Tilburgse première

Het is 1850, in het grensgebied tussen Nederland en België. Een jonge boerenknecht probeert stiekem zijn vee de grens over te smokkelen. Men hoort al eeuwenlang over een duister wezen dat zich schuilhoudt op de heide, dat voor eeuwig moet boeten voor een oude leugen. Wanneer de jongen tegen zijn grootouders liegt, lijkt hem hetzelfde lot te wachten als het dolende wezen op de heide.

OVT
Onvoltooid Verleden Tijd
Regie: Pelle Smit
Fictie - Lengte: 28:33 – Tilburgse première

Dieter, een onverwachte bezoeker op kerstavond, slaat een barst in de vastgeroeste rolpatronen van een familie. Op deze avond speelt iedereen theater.

BLOEDBRAND
Regie: Jasper Bronkhorst
Fictie – Lengte: 6:56 – Tilburgse première

Wat als de dader van een afschuwelijk misdrijf na de daad op een onaantastbare positie terechtkomt binnen Defensie? Met een gijzeling eist een jonge soldaat een dialoog met de hooggeplaatste officier, waarin hij hem op een onverwachte manier dwingt tot een bekentenis.

SLAAF VAN DE DODEN
Regie: Lidi Toepoel
Documentaire - Lengte: 3:40 – Nederlandse première

Henk verzamelt geen postzegels en ook geen suikerzakjes. Hij verzamelt bidprentjes. Hij heeft er al 80.000... Maar wat doe je als je zo’n grote hoeveelheid prentjes hebt en je verzameling steeds meer tijd in beslag neemt?

A DOUBLE LIFE
Regie: Job, Joris & Marieke
Animatie - Lengte: 2:43 – Tilburgse première

A Double Life is een zwarte komedie over een echtpaar, met uiteenlopende meningen over hoe je je als man of als vrouw moet gedragen, inclusief de bijbehorende rolpatronen. Iets wat leidt tot een bijzondere confrontatie.