Het Tilburgs Film Festival is een nieuw film festival, met een focus op korte films van makers uit Tilburg en Brabant. Zowel fictiefilms, documentaires, animatiefilms als experimentele films worden vertoond in verrassende en afwisselende filmblokken. Het festival onderscheidt zich van andere festivals, door zich te richten op Brabantse makers van korte films voor een breed publiek, met een duidelijke stempel van de maker.

De winnaars van de Tilburg Film Awards 2018, samen met de jury en organisatie. Foto: Selma van Gorkum

De eerste editie van het Tilburgs Film Festival vond plaats op zaterdag 26 mei 2018 bij bioscoop Cinecitta en was een groot succes. Volle zalen, sterke films en een enthousiast publiek maakten het tot een geslaagde eerste editie.

Het festival is een initiatief van filmmakers Jan van Gorkum, Lidi Toepoel en Dennis de Bakker. Meer informatie over het team achter het festival kun je hier lezen.

De belangrijkste doelen van het Tilburgs Film Festival zijn:
- Het creëren van een nieuw podium voor filmmakers uit Tilburg en Brabant
- De korte film, in al haar vormen, onder de aandacht brengen
- De filmcultuur in Tilburg en de provincie Noord-Brabant bevorderen
- Voedingsbodem creëren voor nieuwe samenwerkingen/films in Tilburg
- Een breed en divers publiek bereiken

De tweede editie van het festival vindt plaats op 24 en 25 mei. Bekijk hier het volledige filmprogramma. Het laatste nieuws over het festival kun je volgen via onze social media kanalen.