Een film inzenden voor het Tilburgs Film Festival 2019 is mogelijk van 16 november 2018 t/m 8 februari 2019. De uitslag van de selectie zal rond begin april 2019 bekend worden gemaakt. Inzendingen verlopen via het online platform FilmFreeway en het inschrijfgeld bedraagt $ 10,- per inzending.

Het Tilburgs Film Festival selecteert zowel fictie, documentaire, animatie als experimenteel. We zoeken naar films van Brabantse filmmakers voor een breed publiek, met een duidelijke stempel van de maker. Het advies is verder ook: hou het kort, maar krachtig.

Films kunnen geselecteerd worden voor de officiële competitie, of voor het speciale openingsprogramma dat buiten de competitie valt. Film die geselecteerd worden voor de competitie, maken kans op de volgende prijzen: Publieksprijs, Beste Film, Beste Regisseur, Beste Scenario, Beste Acteur, Beste Actrice, Beste Cinematografie, Beste Montage, Beste Muziek, Beste Sound Design, Beste Art Direction én de Talent Award voor een veelbelovende maker.

De belangrijkste vereisten voor inzendingen zijn als volgt:

  • Maximale lengte is 20 minuten
  • Fictie, docu, animatie of experimenteel
  • De regisseur is afkomstig uit en/of woonachtig in Noord-Brabant
  • Nederlands gesproken of ondertiteld
  • Een DCP van de film is beschikbaar voor de vertoning
  • Films zijn gemaakt na 1 januari 2016 en staan nog niet online

Door het inzenden van een film via FilmFreeway, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden van het festival. Lees deze voorwaarden goed door voor je een film instuurt. Klik op de onderstaande afbeelding voor meer informatie en om je film in te zenden: