COMPETITIE BLOK 2 - ZATERDAG 25 MEI

16:00-17:30 - GROTE ZAAL - 12+

HOORT ERBIJ
Regie: Aswin Baaijens
Fictie - Lengte: 9:52 - Tilburgse première

Thomas probeert zijn plek te vinden door zich aan te sluiten bij een studentenkorps. Hier ontmoet hij tijdens het introductiefeest studenten Florus, Roy en Bob. Zij besluiten om Thomas zijn ontgroening in eigen handen te nemen. Ze weten echter niet dat Thomas een handicap heeft die hij verbergt door zijn onzekerheid.

WONEN OVERAL
Regie: Carine van Vugt
Documentaire – Lengte: 4:37 – Tilburgse première

Zuster Raphaël heeft als verpleegster gewerkt in Tanzania en op Borneo bij de melaatsen. Terug in Nederland rijdt ze andere zusters naar de dokter of naar familie. Onderweg vertelt ze over haar leven zo ver weg van huis. In de spiegels van de auto zien we haar herinneringen.

90 GRADEN
Regie: Jochem de Vet
Fictie – Lengte: 6:32 - Tilburgse première

Machine over mens, de dunne lijn tussen passie en obsessie. Esmee, een loslippige prostituee, stapt vlak voor sluitingstijd een wasserette binnen. De spanning loopt hoog op als ze daar een door wasmachines geobsedeerde man ontmoet.

NU OF NOOIT MEER
Regie: Marieke Widlak
Documentaire - Lengte: 15:00 – Tilburgse première

Na de zelfdoding van haar zus bleef filmmaakster Marieke Widlak achter met een machteloos gevoel. Had ze wel voldoende waardering naar haar zus uitgesproken? In de film zoekt Marieke naar antwoorden bij haar vader, moeder en andere zus. Nu Of Nooit Meer is een ode aan het uitspreken van liefdevolle waardering.

FROM THE SNOW-COVERED HILL
Regie: Matty Jorissen en Wijnand Driessen
Animatie – Lengte: 13:48 – Tilburgse première

Wanneer Will op jonge leeftijd in een afgelegen kostschool belandt, wordt hij het mikpunt van pesterijen. Alleen de vriendschap met een vogeltje biedt Will troost. Maar als de pesterijen toenemen, worden Wills plannen om te ontsnappen uit de wereld steeds grimmiger.

HOU VAST
Regie: Bart Schrijver
Fictie – Lengte: 6:46 – Tilburgse première

Glazenwasser Dennis blijft na een valpartij van de top van een flatgebouw hulpeloos hangen voor het appartement van Debbie, die zich klaar maakt voor een date. Door de geluidsisolerende dubbele beglazing voeren ze een ongemakkelijk gesprek. De onhandige situaties stapelen zich snel op in deze bizarre komedie, boordevol miscommunicatie.