COMPETITIE BLOK 1 - ZATERDAG 25 MEI

14:00-15:30 - GROTE ZAAL - 12+

FINITY CALLING
Regie: Jasper Kuipers
Animatie/Experimenteel - Lengte: 15:00 - Tilburgse première

In een lege kamer zitten vijf mensen aan een tafel voor zes personen. Hun verschrompelde lichamen zijn versierd met dure stoffen en juwelen. Al eeuwenlang spelen ze met het eten wat op tafel staat. Het fragiele evenwicht in de kamer wordt verstoord door een jongen, die de strikte regels van de kamer breekt, met grote gevolgen.

ALARAPH
Regie: Guust Mulder
Fictie - Lengte: 16:51 - Tilburgse première

Alaraph, een mysterieuze en eeuwenoude man, wordt tentoongesteld als een attractie in een museum. Wanneer zijn eerste en tevens enige paringsseizoen aanbreekt, ontwaakt hij en weet hij te ontsnappen. Terwijl er een zoekactie begint, komen de ouderwetse en romantische normen en waarden van Alaraph in botsing met de moderne wereld.

PERFORMANCES THAT RESONATE
Regie: Ruut van der Beele
Documentaire - Lengte: 3:53 - Tilburgse première

De Tilburgse Jacqueline leeft van cello spelen, theater maken en performen. Met haar kunst probeert ze haar publiek te raken. Het is een droom die uitkomt, maar dat kan ook hard zijn. In dit bijzondere portret vertelt Jacqueline hoe het voelt om als kunstenaar door het leven te gaan.

ROUTES FAMILIÈRES
Regie: Jan van Ooijen
Fictie - Lengte: 12:57 - Tilburgse première

Is de juiste weg die van je verstand, of van je hart? Met deze vraag krijgt Vera het moeilijk tijdens haar vakantie door de Ardennen.

A DOUBLE LIFE
Regie: Job, Joris & Marieke
Animatie - Lengte: 2:43 – Tilburgse première

A Double Life is een zwarte komedie over een echtpaar, met uiteenlopende meningen over hoe je je als man of als vrouw moet gedragen, inclusief de bijbehorende rolpatronen. Iets wat leidt tot een bijzondere confrontatie.

BOBBY B.
Regie: Kevin Jochems
Fictie - Lengte: 7:02 - Nederlandse première

Bobby B. is het verhaal van een crimineel die heel graag muzikant wil worden en terechtkomt in een vreemde situatie, waarbij hij zijn muzikale talent presenteert op een wel zeer aparte manier.