COMPETITIE BLOK 1 - ZATERDAG 26 MEI

15:30-16:30 - GROTE ZAAL - 12+

AMUSE
Regie: Ivo van Aart
Experimenteel - Lengte: 06:30

In een groot restaurant hebben de gezellig kletsende mensen alle aandacht voor elkaar. Althans, zo lijkt het. Acht dansers accepteren zonder gêne hun desinteresse en staan zichzelf toe om af te dwalen. Amuse is een dansfilm over de sociale regels die we onszelf opleggen en de moeite die het soms kost om je daaraan te houden.

DINNER TALES OF AN ASSASSIN
Regie: Wessel van Wanrooij en Sean Louw
Fictie - Lengte: 02:58 - Tilburgse première

Een huurmoordenaar komt thuis van zijn werk. 'Hoe was zijn dag?' vraagt u zich vast af. Dat doet zijn vrouw dus ook.

DIANTHUS
Regie: Maury van Loon
Experimenteel - Lengte: 06:37 - Tilburgse première

Een verloren jongedame en haar geweten huizen tussen haar herinneringen. Stukje bij beetje probeert ze zich te verlossen van haar verleden, maar wat gebeurt er als haar geweten verdwijnt en niets van haar overblijft?

BULLET TIME
Regie: Frodo Kuipers
Animatie - Lengte: 05:30

Twee kogels, gemaakt om te doden, worden midden in hun dodelijke vlucht verliefd op elkaar. 
Het overkomt Stanley en Daisy, de twee kogels die door cowboys Jesse en Pedro tijdens een ouderwetse wild-west shootout op elkaar worden afgevuurd. In plaats van voor hun dodelijke doel, kiezen de kogels voor de liefde, met desastreuze gevolgen voor de cowboys.

DE EENHOORN EN DE MANNENTRAAN
(EN ANDERE DINGEN DIE NIET BESTAAN)
Regie: Apollonia Duijster
Documentaire - Lengte: 21:00

In deze korte documentaire zie je hoe de maker, Apollonia, haar eigen beeld van mannen bevraagd. Door jongens in opdracht te laten praten over de uiting van hun gevoelens, probeert ze erachter te komen of haar beeld van mannen wel klopt.

HIERNOGMAALS
Regie: Justus van den Elsen
Fictie - Lengte: 07:56 – Tilburgse première

Hiernogmaals is een absurdistische korte film over de fase tussen het voorgaande leven en het leven daarna: het Hiernogmaals. Met in de hoofdrollen Matin Dadfar, Imme Steinmann, Hedwig van Leuven en Sem Klarenbeek.